AS

27 sobot nás budete zásobovat... ničím. Uf

AM

A67n69e47t36a 56M34a23l77á

18. 10. 2014 12:57

Ježiš, tohle je fakt série naprosto o ničem. Čekala jsem, že se to po úvodních blábolech nějak ,,rozjede", ale ono ne. Informace žádná. Jsou lidé, kteří dokáží poutavě popsat i to, jak si ráno vaří čaj - a tohle je bohužel pravý opak. Závažné a zajímavé téma, ale zpracované jako sloh ve škole.

Chápu, že není lehké se vyrovnat s drogově závislou dcerou, ale proboha, psaní do idnes přenechte někomu, kdo to alespoň trochu umí.

PT

A taky kdo umí psaní čárek, když už je to obsahově o.. nu o ničem. V některých pasážích se to skoro nedá číst, absence čárek někde a výskyt jinde dávají větám úplně jiný smysl. Ano, ne každý zvládáme gramatiku na sto procent, ale ten, kdo chce psát seriál na netu, by to ovládat měl.

JN

J74a39n 93N12o69v95á61k

19. 10. 2014 16:12

Tenhle článek stojí opravdu za... Pokračování příště.

JK

J79a66n 94K27a27ň44k75a

20. 10. 2014 16:45

Úplná ztráta času toto číst...paní bude ještě asi 25x plakat nad vlastním hrobečkem a jak je život nefér a drogy jaké je svinstvo a ty že za všechno můžou...no nemůžou, drogy jsou jen neživé substance a jsou neutrální, lidé, kteří je užívají/zneužívají jim dávají punc pozitivity/negativity...paní je mi i líto, ale nevím, jestli jí její sebelítost příliž pomůže...

KD

Jako problém nevidím v tom, že se to stalo. Stát se to může skoro všude. Ale kritický je ten moment s prášky a sebevraždou. Což dotyčná zmiňuje jako období. To rozhodně není normální období a když pominu pokus o sebevraždu, tak ty prášky s alkoholem jasně poukazují na to, že u toho nezůstane. Ovšem pravým problémem je nedostatek informací o drogách a tedy touha po experimentování. Rodiče (většinou konzervativní), kteří myslí, že když se budou tvářit, že něco neexistuje, tak se to nestane, mají často děti, které pak nejsou připraveny a snadněji začnou experimentovat či podlehnou tlaku.

Zcela souhlasím s paní Sandrou F. Když něco velmi podobného vyjádřím za sebe:

1. Přehnaně víníte sebe; je to pochopitelné, neb společnost je k rodičům velmi kritická a časté je zkratkovité uvažování typu: "co sis vychoval/a, to máš".

2. Z toho, co o sobě zatím prozrazujete, může vyplývat, že i vy jste dříve neměla k těmto názorům možná moc daleko -- neboli že sociální konformita pro vás byla velkou hodnotou.

3. A s tím jste vlastně teď konfrontována. Velmi zhruba řečeno, máte dvě možnosti: a) vidět hlavní problém v tom, že jste nezvládla dceru vychovat ke svému "ideálu slušnosti"; b) přijmout, že konformita není svatý grál, tedy že váš "omyl" nespočívá v "neúspěšné výchově", ale v tom, že tento váš ideál slušnosti byl možná příliš úzký.

4. Moje subjektivní doporučení: vinou se vůbec nezabývejte, tady totiž žádný "viník" není -- vy, dcera, nikdo. Místo toho se ptejte, proč vám dceřino chování vadí: protože drogy jsou "společensky nepřijatelné"? protože jsou zdravotně nebezpečné? z jiného důvodu?

A hlavně nevěřte populárním zkratkám, že člověk začíná brát drogy proto, že se nudí, že se mu rodiče nevěnují, že je nešťastný, že se chytí "špatné" party... Ne -- člověk v drtivé většině začne brát drogy proto, že je brát chce. A konečně trochu povzbuzení: navzdory objektivní zdravotní nebezpečnosti některých drog a navzdory neojedinělým tragickým koncům je realitou, že naprostá většina uživatelů se nakonec vyléčí.

DK

Takovou tu slepotu nikdy nepochopim...nebo kdyz treba nejaky rodic prohlasi, ze "tohle by muj syn/dcera nikdy neudelal/a"...takove blaboly slychavam docela casto a ono kolikrat naprosto cizi clovek pak takovou dceru/syna odhadne daleko lepe nez jeho vlastni rodic...Myslim, ze k tomu musi byt clovek fakt blbej, takze souhlasim s nadpisem.

HC

H16a10n85k43a 79C11h84e36n

18. 10. 2014 21:16

Prosím?? Taková skvělá máma to je, a nevšimla si, že dcera sedm let fetuje? To jako...doopravdy? Ale tak hlavně že je matinka se sebou spokojená, tady se nám ještě pochválí a jede se dál...

Foto

J51a98n58a 54M78a18j29o72v54á

18. 10. 2014 23:50

Řada rodičů (nejspíš významná) si dlouho nevšimne, že děti "lítají" v závislosti. Změna je postupná a jako rodiče jsme všichni trochu "žáby ve zvolna se vařící vodě". A co si budeme povídat - vlastnímu teenagerovi rozumí jen málokterý rodič a je to tak (vývojově) prostě v pořádku.

Drogová závislost je zátěž jako hrom pro celou rodinu. A nejspíš zátěž doživotní. Okolí rádo hází kamením. Piště. A klidně po svém.

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4906x
Moje dcera brala drogy....toto je moje zpověď.

Seznam rubrik