Foto

A77n98n57a 85V73e31s79e67l50á

29. 11. 2014 8:45

Tahle matka je zkrátka poněkud... zvláštní. Místo toho, abych řešila stupidní morální dilemata a pohoršovala se nad tím, že od dcery jiní lidé (dobrovolně) kupují drogy a ničí si (dobrovolně) svůj život, bych přemýšlela nad tím šíleným rizikem, které dcera podstupuje tím, že se sama (a relativně bezbranná) stýká s narkomany, kteří právě potřebují dávku a vědí, že ona drogy doma má. (I když pořád nevíme, zda se jedná o heroin, pervitin, kokain, všechno dohromady nebo něco jiného...)

Každý snad už slyšel, že narkoman toužící po dávce je zcela bez zábran a schopen všeho. Situace kdy, mladé, možná pohledné, pravděpodobně neozbrojené děvče (bojové umění neovládající) zve do svého útulného bytečku narkomany a prodává jim drogy, mi připadá šílená, téměř nereálná. Pokud reálná je, tak je strašně nebezpečná. Mladá osamělá dealerka drog, kterou nechrání nějaký ostrý hoch, prostě nebude mít dlouhou životnost. Jenže i ze strany případného ostrého hocha může děvčeti hrozit nebezpečí.

Takže s dcerou bych zejména probírala otázku bezpečnosti celého „podnikání“ a jedině to by byl důvod, proč bych uvažovala o tom, že vše oznámím policii. Prostě proto, abych ji ochránila, nikoliv proto, že dcera je amorální zločinec, porušuje zákon a já jako zásadový občan s tím nesouhlasím. Prioritou by pro mne zkrátka bylo, aby dcera tohle těžké období přežila (a pokud možno ve zdraví), morální rozhořčení bych ponechala zcela stranou.

Vyprávění už je v osmém díle a já si nemohu pomoci, tohle není rozumná milující matka, to je hysterická, sebestředná a strašlivě hloupá žena. (Pokud to celé není jen kompletně smyšlená amatérská beletrie.)

OS

To samé jako pro S. Ferančíkovou. Lidé, prodávající dětem drogy jsou všude považování za ty nejhorší zločince, bez špetky morálky. Vy zřejmě lidi, kteří prodávají dětem drogy, nepovažujete za nebezpečné, ale abych řekl pravdu, nechápu to. Drogové kartely by z vás měly určitě radost.

FS

Já bych řekl že jste to způsobila sama svým okázalým odsuzováním všeho, co souvisí ns drogami, takže dcera začala s drogami jak formou pubertálního vzdoru.

Foto

"Člověk, který prodává drogy, se u mě rovná vrahovi"

Takže barman rovná se vrah?:)

nebo barista (připravuje kávu)..samozřejmě je to něco jiného než např.pervitin, ale princip je podobný..že je něco legální a něco ne je jen otázka pohledu. i s nelegálníma drogama se dá žít normální život, ale většina lidí to nezvládá

SF

Uprimne, nemam slov na moralne standardy matky. Dcera predava drogy ludom, ktori si ich DOBROVOLNE kupuju. Ze dilera povazuje za horsie nez vraha je jej osobny problem z dovodu jej vlastnej nevzdelanosti.

Drogovi diler je potencionalnu vrah? Co je toto za somarina? Asi pani prilis pozerava americke kriminalky.

Mimochodom, to ze kazdy uzivatel musi klesnut na dno a skoncit u odbornikov na psychiatrii je mytus, ktory siria "odbornici" ktori sa s uzivatelom nestretli mimo liecebne. Mnohe drogy su relativne neskodne, nijako cloveku nebrania zit normalny zivot. A vacsina uzivatelov vobec nepadna na dno a s uzivanim prestanu samy vlastnou volou.

Takze ani sa nedivim, ze dcera na ziadne dno nespadla, ale zije si normalne dalej. Co je to navyse za matku, ktora chce aby jej dieta spadlo na dno? A co za rodica vobec uvazuje nad udanim svojho dietata na policii. Dcere sa dari, je na vas nezavisla, nekradne vam a zije si vlastny zivot, prebrala za seba zodpovednost. A vam to stale nie je dost dobre?

Vidim, ze ten kto tu ma najvacsi problem ste vy. Chcete za kazdu cenu presadit svoje, vnasate do toho pofiderne moralne sudy. Opytajte sa sama seba co chcete viac, svoju dceru alebo presadit svoju predstavu o jej zivote? Ona je dospela a vy uz sa jej radsej nestarte do zivota, lebo jej to pobabrete este viac. A verte mi, tym co na dno nespadli a tym co neskoncili v kriminale sa z drogovych sr*ciek dostava omnoho lahsie. Zrada vlastnej matky by bol akurat len dalsi dovod utapat svoje trapenie v drogach. Ak jej zivot uz nemozete zlepsit, tak je ho uz viac nes*rte.

Inak vazne, tato cela dilema je uplne mimo realitu. Pani je mimo realitu.

OS

Prosím? Takže podle vás je člověk, který prodává drogy dětem vlastně v pohodě? Takoví by se neměli vůbec pronásledovat? Na celém světě se berou lidé, kteří prodávají drogy za nejhorší zločince, a ještě dětem. Proč je zrovna pro vás takový člověk vlastně nevinný?

DP

:-) No jo, no. Opustit své představy o dceři, o morálce a hlavně pak o sobě a o tom, jak jsem vlastně dělala ve výchově vše správně (anebo si to spíše myslela), to dost bolí. Nejde tady o dceru, nýbrž o matku, neboť jsou to její myšlenky, které se jí honí hlavou, a její situace, kterou nezvládá. Každý dům k karet se jednou zhroutí, je to nevyhnutelné, a i ona matka se bude muset, po tom, co si projde svým vlastním očistcem, podívat na věci jinak. A věřte, že každému dítěti se uleví, když jej matka (v sobě) pustí do světa a přestane jej řešit. A nechce-li tak učinit matka (jejíž povinností to je), učiní to dcera - ta má však na rozdíl od matky omezený výběr způsobů, jak to učinit. Odpoutávání se může nabýt nejrůznějších podob :-)

KD

tezke radit, ale nabizi se variant, bud se necha zavrit do lecebny a treba ji to zachrani, nebo je jedina sance ji udat. At si sama vybere. Jen tak bude mit sanci neco zmenit, I dyz mozna je uz na vse pozde

SF

To je hlupost, ziadneho uzivatela nemozete donutit prestat vyhrazkami.

Ziadne zavretie nasilne na liecenie dceru nezachrani pokym nebude chciet prestat ona. Ale preco by ju mala matka preboha udavat? Neviem o tom, ze by vaznice mali v tomto smere zelany prevychovny ucinok, skor naopak.

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4906x
Moje dcera brala drogy....toto je moje zpověď.

Seznam rubrik