Dana

Zpověď matky (29.část): Vydrží ?

24. 04. 2015 23:55:00
Srpen 2014. Tenhle týden proběhl poslední soud. Od chvíle, kdy byla dcera zatčená, to trvalo celý rok. Snad jsme ale už došli do poslední fáze a všechno končí. Dcera vyvázla s podmíněným trestem tj. 3 roky s podmínkou na 5 let.

Už rok je „čistá“ a drogy nebere. Otázka je ale: VYDRŽÍ? Moc bych to jí i nám přála. Je ještě mladá, ještě má šanci prožít pěkný život. Ne každý má to štěstí, že se má kam vrátit a začít znova a líp. Budeme věřit, že ona to dokáže. Přes všechno, co jsme s ní zažili, přes všechna trápení, která nám způsobila, jí máme rádi a jsme připraveni jí pomoct a podržet ji.

Má ale jen jednu šanci. Teď už víme, o co běží. Pokud se rozhodne svůj život uspořádat jinak a vybere si společnost drog, u nás už porozumění nenajde.

Setkáváme se s rodiči, jejichž děti se také zapletly s drogami. Ta setkání a vyprávění jsou smutná. Každý příběh je jiný a přesto stejný. My se prozatím můžeme radovat. Vypadá to, že naše cesta stoupá vzhůru a drogy zůstávají v minulosti. Ostatní ze skupiny rodičů zatím bojují marně. Všechno se to moc špatně poslouchá. Nejhorší na tom je, že je těch drog všude plno, že se jim pomalu nedá vyhnout. Proto by měli být nejen děti, ale i rodiče víc a víc varováni, aby věděli, že to není problém jen pár špatně vychovaných dětí a nefungujících rodin.

Je to bohužel problém nás všech.

Autor: Dana | karma: 21.28 | přečteno: 8076 ×
Poslední články autora